סדנת כתיבה מעשית-איך למצוא השראה? עם יהודה ניב
- מובילת הקהילה
- Oct 29, 2019
- 3 min read
אירוע קהילה #31
סדנת כתיבה מעשית-איך למצוא השראה?
על מעביר הסדנה: יהודה ניב- בשירותו הצבאי כתב ספר "רעם אילם" וכשרצה להוציא אותו לאור הבין שהוצאות הספרים לא נותנות מענה להרבה מאוד צרכים. הקים את "ספרי ניב", HOOK- פלטפורמה לגיוס המונים, נציגים רשמיים של OMNIScriptum-הוצאת מאמרים אקדמיים.
מוצאים היום כ350 ספרים בשנה בעשרות אלפי עותקים. רבים מהם רבי מכר.
התרגילים שנעבור יעזרו לנו להתחבר למקורות ההשראה שלנו. התרגילים האלו יכולים להתפרש כרוחניים, בפועל ניתן להתשמש בהם כמעוררי השראה ומחברים לדמיון. ניתן ליישם אותם לכתיבה מכל סוג.
תרגיל #1- כתיבת רצף - פשוט כותבים,מה שיוצא ולאט לאט נכנסים לזון מסויים ומתחילים לכתוב כמו שצריך. כאשר יש חסם כתיבה זו דרך טובה לפתוח אותו. דף ועט הרבה פעמים מוציאים דברים יותר טוב ממחשב, יותר טבעיים.
מחקרים מוכיחים שכשמבלגנים לבד קוביה הונגרית, נוטים לבלבל אותה בצורה זהה בכל פעם, וכך מצליחים לפתור יותר בקלות. תרגיל #2- נעשה מבחן מעניין בו ניקח 3 מילים שערבבנו מתוך ערבוב של מילים שהוסיפו כל חברי הקהילה. נכתוב סיפור קצרצר שחייב להכיל במשפט הראשון והאחרון לפחות שתיים מתוך שלושת המילים שבחרת.
(4-5 שורות).
תרגיל #3 כתיבת שיר בזוגות, 16 שורות קפלו את הדף כך שלא תוכלו לראות מה בן הזוג שלכם כתב כל אחד בתורו כותב 2 משפטים.
ניתן להעזר בסל הרעינות (המילים שכתבנו)
דמיון מודרך כל אחד מדמיין שהוא בתוך כדור פורח, הולכים לנחוט ממנו והולכים לכיוון חוף פרטי שלנו, שם רואים ענן גדול שמתקרב אלינו, הוא ענן ההשראה שלנו, לאט לאט משחקים עם הענן , תופסים אותו ודוחסים אותו עד שיוצקים אותו לתוך העט, העט הזו תהפוך להיות עט ההשראה. טכניקה בסגנון מדיטציה שעוזרת לנו להשתמש בתת המודע שלנו כדי למנף את ההשראה שלנו.
תרגיל #4
כתיבת הספד לעצמך- תרגילים מהסוג הזה עוזרים לנו להבין מה אנחנו רוצים לעשות, להיות.
מילות הקסם
בגן מלמדים: תודה, בבקשה, סליחה. אך לא אמרו לנו איך להשתמש בהם פראקטית.
תרגיל #5 כתוב ביד ה"חלשה" אם אתם ימנים, לכתוב ביד שמאל , זאת על מנת לצאת ממקום הנוחות כתבו עשרה דברים שאתם מודים עליהם תודה.
צד ימין של המוח אחראי על יצירתיות צד שמאל על הצד בטכני יותר. כדאי לשלב בין שניהם, כתיבה בצד ה"חלש", גורמת למוח לחשוב יותר יצירתיות. רוב האנשים לא מאושרים כי הם לא מוקירים תודה על מה שיש להם.
לבחירה לחיות חיים של הכרת תודה גורמת לאנשים להיות מאושרים יותר.
תרגיל #6 בקשה- יש במוח גורם שנקרא CF קריטיקל פאקטור ומטרתו להוציא החוצה דברים שלא תואמים את הלוגיקה האישית של בן אדם. נלמד איך לטשטש את הCF , וניתן לעצמנו להכניס סוגסטיה. -בתרגיל עם הכדור הפורח, אם רואים בגוף שלישי אז המעורבות הרגשית נמוכה יותר, אם רואים בעינים שלנו, בגוף ראשון, מעורבים רגשית.
הנחיות: הנח יד ימין על ברך ימין, הבט בה בלי למצמץ עד שתבחין בה משתנה, עצום את העיניים ונשום עמוק, דמיין את הגוף משתנה, לאחר שהוא נראה לנו שונה נעצום עיניים ונדמיין שמשהו שאנחנו רוצים קורה, אחר כך נכתוב את החוויה שעברנו.
תרגיש #7 סליחה אם מישהו פגע בנו ואנחנו מוותרים על הרצון להחזיר לו כגמולו-סלחנו לו. יש אנשים שסוחבים כל חייהם טינה למישהו, אלו אבנים שסוחבים איתנו. באמצעות כתיבה אפשר לשחרר ביתר קלות את הדברים הללו.
הזכר במישהו שפגע בך לא מישהו הרס את חייך, מישהו שעשה לך משהו פעם מזמן אתה זוכר את זה, וכתוב ממנו מכתב אליך. יש לזכור את עקרון החמלה.
תרגיל #8 חיית העוצמה הוא עצמו עבר סדנת שמניזם בה מגלים מהי חיית העוצמה האישית של אדם.
שמניזם אומר כי לכל אדם יש חיה כזו. שמאן עוסק בריפוי, בשביל לרפא הוא פונה ליקומים מקבילים. יש המאמינים כי חיית העוצמה היא ישות ויש שיאמינו שזה הדמיון שלהם. הולכים בשדה, מוצאים חור באדמה , אם לא מוצאים חופרים בור, פוגשים חיות שונות ושואלים אותן " האם את חיית העוצה שלי?" אם כן מה את רוצה להראות לי? אם לא האם את יכולה להראות לי מי חיית העוצמה שלי? סאונד- יוטיוב shamanic drum , שעה של המוזיקה שמכניסה למוד
ש"ב 444 - ללכת לספריה, באופן רנדומאלי שמים אצבע על ספר, לספור ארבעה ספרים ימינה, להוציא את הספר שיצא, לדפדף ארבעה עמודים קדימה מהעמוד שסתם יצא לנו, לשים אצבע על משפט ולהזיז ארבעה משפטים למטה. משם לכתוב משהו משלנו.

Commentaires